SERCO KERTTU TIELANAT

Erilaisten sorateiden perusparannukseen ja hoitotyöhön kehitetty SERCOn Kerttu -tuoteperheeseen kuuluva TL tielana uudistettiin keväälle 2023!

Olemme kuulleet tielanaa käyttävien ammattilaisten palautteita erilaisista tilanteista ja tehneet sen perusteella parannuksia jo aiemminkin hyviksi ja tehokkaiksi todettuihin Kerttu tielanoihin.

SERCO Kerttu tielana on SERCOn kehittämä ja Suomessa valmistama kustannustehokas ammattilaisen valinta sorateiden hoitoon. Tämän työlaitteen kehitys aloitettiin jo 1980-luvulla ja sieltä saakka on mukana seurannut mm. erittäin toimivaksi havaittu terien sijoittelu. Kerttu tielana on vankan putkipalkkirungon ansiosta todella vahva ja kestävä.

Kuva 1. Vankka putkipalkkirunko ja toimiva terien sijoittelu tekevät SERCOn Kerttu tielanasta varman ja kestävän ammattilaisen valinnan monen kokoisten sorateiden perusparannukseen ja hoitotyöhön.

 

Kevääksi 2023 uudistetun Kerttu tielanan muutoksia

  1. Korkeammat teräpenkit

Teräpenkeissä ei ole aiemminkaan ollut suurempia moitteita, mutta toisilta käyttäjiltä olemme saaneet palautetta, että voisivat ne olla korkeammatkin. Nyt uudistetussa tielanassa korkeutta on kasvatettu entisestään. Näin lanattava aines pääsee pyörimään entistä paremmin

  1. Kiviharavan kannatinpyörien säätömuutos

Tielanan kiviharavan kannatinpyörien korkeuden säätö tapahtui aiemmin irroittelemalla pultteja yms. Mutta nyt uudistetussa tielanassa korkeutta voi säätää helposti ja portaattomasti työntövarsista kiertämällä. Tämä on tärkeä ja helpottava ominaisuus, kun kiviharavan terät kuluvat.

  1. Vakiona työvalot

Aiemmin Kerttu tielanoissa ei ollut työvaloja, mutta nyt useiden asiakkaiden toivimuksesta ne on lisätty Kerttu tielanan vakiovarustukseen. Ne on helposti myös käännettävissä joko menosuuntaan tai taaksepäin työjäljen seuraamiseksi.

  1. Painovoimatoiminen kallistusmittari

Kerttu tielanan kallistusta saattoi aiemmin säätää, mutta sitä ei voinut sitoa mihinkään asteikkoon. Nyt uudistetussa mallissa mukana tulevasta kallistusmittarista on helppo tarkistaa kallistuksen kulma ja säätää kallistus samaan kulmaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Miksi valita SERCOn tielana?

Onko sinulla tarve tielanalle, mutta käyttötunteja tai ajokilometrejä tulee vuosittain melko vähän? Oletko koskaan laskenut tielanan kustannuksia per ajokilometri tai käyttötunti? Kannattaa laskea. Sercon Kerttu TL Tielanan yksi tärkeä etu on sen edullisuus per ajokilometri tai käyttötunti verrattuna muihin markkinoilla oleviin raskaisiin, hintaviin tielanoihin, erityisesti jos niitä ajokilometrejä tai käyttötunteja on vuosittain vähän.

Lisäksi Sercon Kerttu TL Tielana on hyvin pitkäikäinen investointi ja huollon tarve siinä on hyvin vähäinen. Siinä on vain se välttämätön tekniikka, mitä tarvitaan hyvän työjäljen saavuttamiseksi. Kaikki ylimääräinen ja vikaantumisherkkä on pyritty karsimaan laitteesta pois, jotta siitä on saatu kestävä, vähäistä huoltoa tarvitseva mutta silti edullinen.

Serco Kerttu TL Tielanassa on myös yksi ominaisuus, jota monissa muissa markkinoilla olevissa tielanoissa ei ole. Sitä ominaisuutta arvostavat monet ja sellaisen monet 30 vuotta lanausta tehneet ammattilaiset ovat jopa valmiit itse räätälöimään omaan tielanaansa. Tämä on piennarterän eli sivuterän ajaminen ylikulmassa. Tämän ominaisuuden avulla voit esimerkiksi kätevästi muotoilla ojan luiskaa.

Kuva 2. SERCO Kerttu TL Tielanan ammattilaisenkin arvostama ominaisuus on ylikulmaan menevä piennarterä eli sivuterä. 

Käytettävyys ja tehokkuus perusominaisuuksina

Kerttu Tielanan terien geometria on käytössä hyväksi todettu. Kaksi etummaista terää irrottaa tienpinnasta materiaalin ja vetää maa-aineksen reunoilta keskelle, jolloin maa-aineksen sekoittuminen käynnistyy tehokkaasti heti lanan etuosassa. Viimeinen työterä on pitkä yksiosainen terä, joka tasaa työjäljen yhdessä vapaasti kelluvan kiviharavan kanssa. Kiviharavan työkorkeuden säätö on muun laitteen säädöistä riippumaton. Piennarterä on sijoitettu aivan laitteen etuosaan, jolloin pientareelta tuleva maa-aines saadaan sekoittumaan muuhun maa-ainekseen tehokkaasti.

Kuva 3. Hydraulisesti toimiva piennarterä on sijoitettu aivan laitteen etuosaan, jolloin pientareelta tuleva maa-aines saadaan sekoittumaan muuhun maa-ainekseen tehokkaasti.

Työnopeudella on suuri merkitys lopputulokseen ja se onkin aina sovitettava vallitseviin olosuhteisiin ja lanattavaan kohteeseen.

Tekniikkaa

Ohjaamosta käsin pystytään ajon aikana säätämään hydraulisesti laitteen kallistusta, piennarterää ja työsyvyyttä. Kallistuksella muotoillaan tienpinta ojia kohden viettäväksi, jolloin sadevesi ei jää tielle makaamaan. Tielana kiinnitetään traktorin vetovarsiin ja niillä säädetään työsyvyys, yhdessä takapään hydraulisen noston kanssa. Tielanan käyttö vaati traktorilta 2 x 2-toimisia hydrauliikka lohkoja ja 1 x 1-toimisen lohkon.

Sercon Kerttu TL Tielanaa on saatavilla yhdessä kokoluokassa. Tielanan paino on 1760kg, mutta lisävarusteena tielanaan on saatavilla lisäpainoja, jolloin lanan paino voidaan nostaa yli 3000kg:aan. Terien kiinnitys on standardi (305mm).

Hyvä varustus

Sercon Kerttu TL Tielanoissa on vakiona valot (myös työvalot), varoitusmajakka, kallistusmittari ja hydraulinen piennarterä. Lisävarusteena Kerttu TL Tielanoihin on saatavilla lisäpainoja ja erilaisia terävaihtoehtoja, mm. tappiterät.

Mittatiedot:

MalliTuote-numeroSuurin pituusPituus ilman kivi-haravaaPääterien leveysSuurin korkeus (piennarterä ylhäällä)PainoKallistus (vasen / oikea)Peruskoneen
kokoluokka
Pyydä tarjousKerttu 2500TL1046019850 mm7650 mm2400 mm2100 mm1790 kg500 mm / 15 astettaYli 80 hv.

Katso video:

Teknisiä tietoja

Ominaisuudet:

– Hydraulinen nosto
– Hydraulinen kallistus vasen/oikea: 500 mm/15 astetta
– Hydraulinen piennarterä  >> Voidaan ajaa myös ylikulmassa! Maksimi ylikulma 22 astetta.
– Pyörivä vetopuomi 
– Kelluva kiviharava
– Painovoimatoiminen kallistusmittari
– Standardi teränkiinnitys (305mm)
– Ajovalot, led – majakka ja hitaanajoneuvonkolmio 
– Renkaat 10.0 / 75 – 15.3 
– Maavara kuljetusasennossa: 400 mm

Hydrauliikan tarve:

– 2 x 2 – toiminen
– 1 x 1 – toiminen lohko (yht. 5kpl letkuja)

Katso myös lisävarusteet: 

– SERCO TL Tappiterät (etummaisiin teriin)
– SERCO TL Lisäpainot 1,2 tai 3kpl:ta 500kg painoja (max. 1500kg / tielana)

Lataa esite klikkaamalla kuvaa:

Lisävarusteet

601313
SERCO Tappiteräsarja TL
Lisävaruste SERCO Kerttu 2500TL Tielanaan.
Pyydä tarjous Tekniset tiedot
601312
SERCO TL Lisäpaino 500kg
Kätevä lisävaruste SERCO Kerttu 2500TL tielanaan. Max. asennus 3 kpl yhteen tielanaan.
Pyydä tarjous Tekniset tiedot