UUDISTETTU lautaskauhahiekoitin on täällä!

2022-08-08 14:32:03

SERCOn Vilho lautaskauhahiekoittimen tuotekehitys lähti liikkeelle vuosina 2012-2013 ja ensimmäiset valmiit hiekoittimet lähtivät markkinoille 2014-2015. Tuolloin ja muutaman vuoden sen jälkeen ei Suomessa vielä ollut yhtään valmistajaa, joka olisi valmistanut vastaavia lautasmallisia heittäviä hiekoittimia kiinteistönhoitopuolelle. Alkuun kokoluokkia olivat 450L, 1000L ja 2000L, mutta aika pian tuli tarve kehittää kokoluokkia lisää. Nykyään niitä löytyy jo seitsemän peruskoneen eteen kiinnitettäväksi sekä kahdeksan peruskoneen taakse kippilaitteellisena.

Olemme vuosien varrella tehneet tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa ja kuulleet heiltä erilaisia palautteita hiekoittimiin liittyen. Vilho Lautashiekoittimet ovat olleet monenlaisissa käyttökohteissa, erilaisissa olosuhteissa ja erilaisilla käyttäjillä. Suurimmaksi osaksi ei ole ollut mitään ongelmia, vaan hiekoittimet ovat toimineet erinomaisesti. Mutta joissain tietyissä tilanteissa on ilmaantunut muutamia haasteita, jotka nyt on ratkaistu tässä uudessa Vilho Lautaskauhahiekoittimen versiossa.

SERCO_Vilho_LKS_Lautaskauhahiekoitin_mainoskuva48_2022_pienennetty.jpg

Ruuvin jumiutuminen

Joissain tietyissä tilanteissa Vilho LKS hiekoittimen ruuvi on saattanut jumiutua. Tällainen tilanne on tullut vastaan, kun hiekoitusmateriaalia on kuljetettu täydessä kuormassa pitkiä mm. yli 10km matkoja. Pienen jatkuvan tärinän ansiosta materiaali paakkuuntuu ja saattaa siksi jumiuttaa ruuvin kasautuen sen päälle.

Ratkaisu:

Uudessa Vilho LKS hiekoittimessa ruuvin päälle on hitsattu vastaavanlainen suojalevy, joka on jo ollut pitkään käytössä konetilan päälle lastattavissa Vilho LS lautashiekoittimissa. Lisäksi ruuvin ympärille on jätetty enemmän tilaa.

Sekä Vilho LKS että Vilho LS hiekoittimiin on myös nyt saatavilla lisävarusteena sähkökäyttöinen tärinämoottori.

Lautasen taustalevyn kuluminen

Aiemmassa versiossa lautasen taustalevy on kulunut joissakin tilanteissa melko nopeasti. Lisäksi sitä vasten sinkoilevat materiaalit ovat aiheuttaneet melko suurta meteliä.

Ratkaisu:

Uudessa Vilho LKS hiekoittimessa lautasen taustalevy on kokonaan kestävää kumia.

Materiaalin jäätyminen/jumiutuminen pudotuslevylle

Olemme törmänneet tilanteisiin, joissa joskus hiekoitusmateriaali on jumiutunut pudotuslevylle, josta materiaali tippuu lautaselle. Ajoittain myös lämmin hiekoitusmateriaali tippuessaan kylmälle metalliselle pudotuslevylle on jäätynyt siihen kiinni tukkien materiaalin kulun.

Ratkaisu:

Uudessa Vilho LKS hiekoittimessa hiekoitusmateriaalin pudotuslevyn mallia on muutettu ja sen kulmaa on jyrkennetty. Lisäksi pudotuslevyyn on kiinnitetty pulteilla PE muovilevy, joten enää materiaali ei jäädy kylmälle metallilevylle.

Laakerin rasvaus

Aiemmin laakerin rasvausta varten tuli irroittaa koko poskilevy useamman pultin kautta. Tämän takia rasvaus saattoi useimmiten jäädä tekemättä.

Ratkaisu:

Uudessa Vilho LKS hiekoittimessa rasvanippa on helposti saatavilla sivussa olevan pienen reiän kautta. Reiässä on lisäksi muovitulppa suojaamassa muuna aikana.

Mikä säilyi ennallaan?

Kaikki muu hyväksi todettu on säilytetty ennallaan. Materiaalien vahvuus on sama kuin ennen, kuten myös heittolautasen korkeus maasta.

BONUS – lisää automatiikkaa ja lisävaloja!

Sen lisäksi että lisävarusteena on saatavilla sähköinen tärymoottori on lisävarusteena saatavilla myös ajonopeuden mukaan säätyvä levitysautomatiikka. Sen avulla voidaan helposti ohjelmoida hiekoitusmateriaalin määrä ohjautumaan ajonopeuden mukaan.

Kovasti on toivottu myös lisää valoja hiekoittimiin. Ja nyt niitä on saatavilla! Nimittäin lisävarusteena on nyt Vilho lautaskauhahiekoittimiin saatavilla myös LED-äärivalosarja.

Lue lisää Vilho LKS hiekoittimesta ja pyydä tarjous sopivasta kokoluokasta.

Tutustumaan livenä?

Kyllä vain >>> 

Koko Serco -tiimi toivottaa sinut tervetulleeksi tutustumaan uudistettuun SERCO Vilho lautaskauhahiekoittimeen syksyn 2022 konetapahtumiin:

–          Lepaa -näyttely                                      11.8. – 13.8.2022                        Hämeenlinnan Hattulassa

–          Sankareiden Konepäivät                      9.9.2022                                       SERCOn tehtaalla Säkylässä

–          Mansen Mörinät                                    23.9. – 24.9.2022                        Pirkkalassa

–          Maatalouskonemessut                         13.10. – 15.10.2022                   Helsingin messukeskuksessa

SERCO_Vilho_LKS_Lautaskauhahiekoitin_mainoskuva24_2022_pienennetty.jpg

NÄHDÄÄN PAIKAN PÄÄLLÄ!