SERCOn laatu nousee seuraavalle tasolle!

Nyt on aika tehdä useita vuosia lykätty merkittävä investointi. Sercolle on päätetty hankkia uusi Gantry hitsausrobottisolu. 

Olemme lykänneet tätä investointia jo monta vuotta mutta nyt vaan alkoi olla ”pakko”, sillä meillä ei ollut enää käsin hitsaamalla mahdollisuutta kasvaa.” Juha-Pekka Jaskari perustelee uuden Gantry robottihitsaussolun hankintaa. 

Viimeisen parin vuoden aikana meidän oma hitsaustyömme on kasvanut merkittävästi, kun sekä myytyjen SERCO-laitteiden määrä on kasvanut että olemme siirtäneet viimeisetkin alihankinnassa olleet hitsaustyöt meidän omaan valmistukseen. Joten tämä lisäkapasiteetti hitsaukseen tulee juuri oikeaan tarpeeseen. Leanin mukaisesti Just in time”. Outi Nenonen jatkaa.

Uutiskuva_Gantry_hitsausrobottisolu_kuva1.png

Uusinta teknologiaa uudessa solussa

Uudessa Gantry solussa on TSG-xyz portaali robotin liikutteluun sekä kaksi 1500 kg L-pöytää. TSG-portaali on suunniteltu toimimaan luotettavana, tarkkana sekä kustannustehokkaana hitsausratkaisuna suurikokoisten tuotteiden valmistukselle.

Portaalin y-akselin kokonaispituus on 12 000 mm, liikematka 10 900mm ja maksiminopeus 1,5m/s. X-akselin liikematka on 2 000 mm ja maksiminopeus yhtälailla 1,5m/s. Z-akselin liikematka on 1 500 mm ja maksiminopeus 0,5m/s. Pyörityspöydät ovat samanlaiset, mikä mahdollistaa toisen lataamisen sinä aikana, kun robotti hitsaa toisella pöydällä olevaa kappaletta. L-pöytien maksimi pyörityssäde on 1600 mm. Pöytien kallistusakselin väännöt ovat 8290 Nm (dynaaminen( ja 6632 Nm (staattinen). Pyöritysakselin väännöt ovat 6480 Nm (dynaaminen) ja 5184 (staattinen).

Solu päätettiin hankkia Yaskawalta ja se on Yaskawan uusinta teknologiaa hitsausrobotiikassa. Se asennetaan Satakunnan Köyliössä sijaitsevan 3500 m2 tehtaamme hitsaamoon kesäkuussa 2023. Tätä varten hitsaamossa on tehty layout -päivityksiä palvelemaan kehittyvää hitsausprosessia.

Uutiskuva_Gantry_hitsausrobottisolu_kuva2.pngc

Uusi solu näkyy asiakkaille asti 

Tämä uusi robottisolu ei korvaa ihmistä mutta tuo lisää kapasiteettia ja tasalaatuisuutta hitsaukseen. Se myös vähentää hitsaajien kuormitusta, kun staattinen hitsaus jää vähemmälle. Tarvitsemme kuitenkin edelleen käsin hitsaajia valmistelemaan hitsattavat kappaleet robotille sekä hitsaamaan mm. pienet ja nopean tarpeen erät. Uusi robotti tarvitsee myös operaattorin ja ohjelmoijan. Eikä pidä unohtaa jigien suunnittelua ja valmistusta.

Uusi robottisolu kuitenkin nopeuttaa ja selkeyttää koko hitsausprosessia joustavuudesta tinkimättä. Tämä mahdollistaa nopeamman läpimenoajan kasvavalle valmistusmäärälle ja entistä nopeammat toimitusajat. 

Vahvojen ja kestävien työlaitteiden perustana ovat lujat materiaalit ja korkea tasalaatuinen hitsaus. Tätä ei mitenkään voida korvata myöhemmissä prosessin vaiheissa. Robotti tekee juuri niin kuin se on ohjelmoitu, tasaista ja roiskeettoman hyvää laatua. Uusi hitsausrobotti nostaa SERCO-työlaitteiden hitsauslaadun korkeaa tasoa. Nyt asiakkaat voivat luottaa entistä enemmän SERCO-laatuun.  

Uutiskuva_SERCO_Sankareiden_tyolaitteet_kuva1.png

Koska kiinteistönhoidon sankarit ovat ansainneet sankarin kestävät työlaitteet! 

——————————————————————————————————————————-

Tämä hanke on Euroopan unionin osarahoittama.