Näin on kulunut 15 vuotta

2020-07-02 12:41:51

Lyhyt tarina 15 vuodesta

JPT Jaskari Oy on vuosien saatossa kasvanut yhdeksi merkittävimmistä kiinteistönhoidon työlaitteiden valmistajista. Serco, Top ja Skaala ovat tunnettuja tuotemerkkejä, jotka kaikki valmistetaan täällä meidän JPT Jaskarin tehtaassa Köyliössä. Tänä vuonna 2020 täytimme 15 vuotta, tarkalleen 1.7.2020. Näiden vuosien aikana sekä tuotantotilat, organisaatio, toiminta että tuotteet ovat kokeneet paljon uudistuksia ja muutoksia. Historiasta voisi kertoa pitkänkin romaanin, mutta tässä muutamia kiinnostavia etappeja. 

“Täytin 30-vuotta 13.6.2005. Juhlin synttäreitä Köyliön järven rannalla, paikallisen VPK:n mökillä. Muistan hyvin sen innostuneisuuden, mielenkiinnon ja tahtotilan jota tunsin omaa yritystoimintaa kohtaan, joka käynnistyi noin kaksi viikkoa syntymäpäiväni jälkeen 1.7.2005.” muistelee toimitusjohtajamme Juha-Pekka Jaskari.

Vuonna 2005 tästä lähdettiin liikkeelle. Kuten näkyy, tontti oli hyvin metsäinen ja kattopinta-alaa oli vain pieni osa nykyisestä. 

Ilmakuva_yrityksen_alussa_JPT_Jaskari_Oy.jpg

Tuolloin yrittäjän Juha-Pekka Jaskarin lisäksi vakiokaartiin kuuluivat Juha-Pekan isä ja yksi ulkopuolinen työntekijä. 

Kiinteiston_remontointi_kuvia_002.jpg

Toiminta lähti laajenemaan heti vuonna 2006, kun liiketoimintakaupalla SERCO -tuotteet siirtyivät Pohjanmaalta Kortesjärveltä meille Köyliöön. 

Vuosina 2007-2009 nouseva maailmantalous nosti alihankintatyön kysyntää niin, ettei myöskään meidän tarvinnut miettiä mitä sitä tekisi. Alihankintatyökyselyitä tulvi ikkunoista ja ovista, joten siihen meilläkin keskityttiin. Halusimme vastata asiakkaidemme kysyntään ja tarpeisiin. Toki SERCO -tuotteita valmistettiin alihankintyön rinnalla. 

Samoihin aikoihin käynnistimme myös SERCO -tuotteiden vientitoiminta. Ensimmäisinä vientimaina olivat Italia ja Ruotsi. 

Vuonna 2013 lähdimme mukaan juuri perustettavaan metalliteollisuuden osavalmistusta tekevään Tamminiitty Oy:öön. Näinä aikoina pienin askelin siirsimme painopistettä kiinteistönhoitotyölaitteisiin, mikä toi mukanaan SERCO Vilho -tuoteperheen lautashiekottimien kehittämisen. Kyseessä on täysin omanlaisensa innovatiivinen ja tehokas hiekotin. Malleina kiinteistönhoitotraktorin perään konetilan päälle asennettava lautassirotin sekä traktorin eteen tai taakse asennettava lautaskauhasirotin. Kokoluokkia on useita ja vuosien varrella niitä on tullut lisää asiakkaidemme pyynnöstä.  

SERCOn_Vilho_tuoteperheen_LS_ja_LKS_2015.JPG

ISO 9001 johtamisjärjestelmän laatusertifiointi astui kuvioihin vuonna 2014. Laadukas toiminta ja laadukkaat tuotteet on aina olleet meille tärkeitä, joten tämä oli mielestämme luonnollinen seuraava askel. Tätä meille myönnettyä edelleen voimassa olevaa sertifikaattia arvostavat myös jälleenmyyjät, joiden kanssa teimme ensimmäisiä sopimuksia vuosina 2016-2017, myös Ruotsiin ja Norjaan. 

Vuonna 2019 otimme isot askeleet. Ensin helmikuussa teimme KH-Koneet Oy:n kanssa liiketoimintakaupan TOP -tuotteista. Kesällä 2019 tarjoutui mahdollisuus ostaa myös SKAALA -aurat. Päätimme tarttua tähän ainutlaatuiseen tarjoukseen. Näiden myötä liiketoimintamme kasvoi merkittävästi nimenomaan omien tuotteiden valmistuksen ja myynnin osalta. 

Kaupan_kattely_2.jpeg

Juha-Pekan ajatuksia tänä päivänä: ”Onneksi en silloin 2005 tiennyt ihan kaikkea mitä yritystoiminta toisi tullessaan, se olisi saattanut häiritä unelmointia ja visiointia. Nyt 15-vuotta myöhemmin yritys alkaa olla hyvin paljon sen näköinen, millaiseksi sen kesällä 2005 visioin ja unelmoin. Ehkä tärkein asia, miksi niin on käynyt on se, että olen pyrkinyt säilyttämään sen saman innostuneisuuden ja tahtotilan, jota tunsin kesällä 2005 ja uskonut asiaani aina 110%:sti.”

 

 

Tulevaisuus on ihan käsillä, ja erityisesti lähitulevaisuuden uudistuksemme. Kaksi uutta tuotetta lanseeraamme tämän vuoden 2020 aikana, joista toisesta SERCO Niilo kauhaharjasta ehkä olet jo kuullutkin. Heti elokuussa 2020 tulet kuulemaan myös uudesta brändiuudistuksestamme lisää. Se on merkittävä askel luomaan yhtenäisyyttä ja uutta tämän vuosituhannen ilmettä toimintaamme ja tuotteisiimme. Näiden avulla lähdemme entistä isommin askelin kohti uusia vientimaita ja seuraavia 15 vuotta.

Mitähän seuraavat 15 vuotta tuovat tullessaan?

Historiaterveisin

JPT Jaskari Oy:n väki