TOP HSK HEITTOSIIPIKAUHA

SERCOn Top -tuoteperheen heittosiipikauha on suunniteltu erityisesti kevyen materiaalin kuten, lumen, turpeen, sahanpurun ja hakkeen kokoamiseen ja kuormaukseen. Top Heittosiipikauha soveltuu myös mainiosti kanaloiden ja broiler-kasvattamoiden kuivikkeiden ja lannan keräämiseen ja lastaukseen.

Top Heittosiipikauhalla on useita ylivertaisia ominaisuuksia verrattuna muihin kauha tyyppeihin, kuten perinteiseen lumikauhaan tai kärkikippaavaan kauhaan. Tällaisia ovat mm. matala kuormauskorkeus ja nopeus. Erinomainen ominaisuus on myös se, että heittosiipikauhaa ei ole tarvetta ravistella tyhjäksi, jolloin säästetään peruskoneen aisojen niveliä ja hydrauliikka sylintereitä. Kauha ei käytännössä tarvitse kallistusta olleenkaan, vaan se voidaan asentaa, vaikka trukkiin.

Uskomattoman moneen eri peruskoneeseen

Top -Heittosiipikauhoja on saatavissa useisiin eri peruskoneisiin, kuudessa eri kokoluokassa. Heittosiipikauhan voi asentaa muun muassa traktoreihin, pyöräkuormaajiin, kurottajiin, kiinteistötraktoreihin, monitoimikoneisiin sekä vaikkapa trukkeihin.

Top -Heittosiipikauhan hintaan kuuluu aina mikä tahansa pikakiinnike eli sovite asiakkaan peruskoneen mukaan. Kaikki Heittosiipikauhojen pikakiinnikkeet ovat pultattavia, joten heittosiipikauha on helppo vaihtaa myös toiseen peruskoneeseen vaihtamalla pikakiinnikkeen. Varastostamme löytyy jo yli 20 eri pikakiinnikevaihtoehtoa ja lisää valmistetaan tarpeen mukaan.

Kestävyyttä vuosien kokemuksella                 

Top -Heittosiipikauhat ovat kovassakin käytössä erittäin toimintavarmoja. Selkeän ja hyvin suunnitellun rakenteen, ja vuosien kokemuksen ansiosta helposti vikaantuvia tai huoltoa tarvitsevia kohteita on vähän.

Heittosiipikauhojen valmistusmateriaali on kestävää terästä. Kauhan runko on vahvistettu ja jäykistetty käyttämällä erilaisia profiileja. Myös siipien mekanismi on yksinkertainen, mutta kestävä. Nämä ominaisuudet tuovat käyttöön pitkällä aikavälillä kustannustehokkuutta ja ovat käyttäjäystävällisiä.

Vähäinen huoltotarve ja edullisia varaosia

Top -Heittosiipikauhassa ei ole hirveästi kuluvia osia. Muovinen kulutuslevy takaseinässä, muoviset kulutuspalat kauhan sivuilla ja kumitiivisteet takaseinän reunoilla ovat oikeastaan ainoat kuluvat osat. Niidenkin vaihtotyö on nopea ja hankintakustannukset materiaalista johtuen alhaiset.

Myös huoltoa ja säätöä vaativia kohteita on vähän. Hydrauliikan painevaroventtiili on tehtaalla säädetty oikealle tasolle, mutta jos sitä on tarvetta muuttaa, onnistuu sen säätäminen myös käyttäjältä itseltään hyvin helposti. Tämän lisäksi laitteesta löytyy muutama rasvanippa, siinä kaikki.

Tämän takia Top HSK Heittosiipikauha on ylivertainen

1. Matala kuormauskorkeus

Top Heittosiipikauhan idea on siinä, että se tyhjennetään kippaamisen sijasta työntämällä kauhan takaseinä hydraulisesti eteen. Koska kauhaa ei tarvitse kipata, kuormauskorkeus voidaan pitää hyvin matalana.

2. Ei tarvitse ravistaa eikä kallistaa

Top Heittosiipikauha myös tyhjenee varmasti, joten koneen puomin rakenteita rasittavaa ja melua aiheuttavaa kauhan ravistelua ei tarvitse tehdä.

3. Hallittu materiaalin purku

Top Heittosiipikauha voidaan tyhjentää hyvin siististi ja hallitusti. Tyhjennys voidaan tehdä jopa materiaalia annostellen, jolloin lastauskalusto on helppoa täyttää hallitusti ja jokaisen neliömetrin alalta. 

4. Siipien avulla lisää ulottuvuutta

Top Heittosiipikauhan siipien avulla saadaan siivottua ja puhdistettua materiaalia laajalta alueelta yhdellä ajokerralla. Myös seinien vierustat on helppo siivota siipien avulla. Lisävarusteena on saatavilla pystysuunnassa joustavat siivet, jolloin voidaan puhdistaa kahdessa tasossa olevien pintojen saumakohta, esim. ns. rotvallikiven reunat ajoradan ja pyörätien välissä.

Säästää aikaa ja rahaa

Top -Heittosiipikauhat säästävät aikaa ja sitä kautta palkkakustannuksia, ne säästävät polttoainetta ja peruskonetta itseään. Lisäksi ne tuovat muuten melko yksitoikkoiseen työhön mielekkyyttä. Hyvin usein lastauskoneen kuljettaja on se, jota ajomiehet odottelevat. Top -Heittosiipikauhalla roolit muuttuvat ja koko lastauskuljetusketju tehostuu.

Top -Heittosiipikauhojen ylivertainen nopeus tulee esiin esim. lastatessa lunta. Peruskoneella ei ole tarvetta pysähtyä ravistelemaan kauhaa tyhjäksi vaan liike voi olla jatkuvaa. Tällöin kuljettaja on lastausta hidastava tekijä ei työlaite. Ylivertaisen nopeuden takana on hydraulisesti eteen työntyvä takaseinä, joka pakottaa lastattavan materiaalin pois kauhasta. Takaseinän liike molempiin suuntiin on todella nopea.

Kätevä vakiovarustelu

Kaikissa Top -Heittosiipikauhoissa on vakiona hammasterä ja painevaroventtiili. Pultattava pikakiinnike asiakkaan valinnan mukaan tulee myös aina toimituksen mukana. Muista ilmoittaa tilauksesi yhteydessä hydrauliikan pikaliittimien tyyppi.

Kauhan vakiotoimituksessa huulilevynä on hammasterä, joka jättää esim. lunta lastatessa karhean ja pitävän pinnan. Kauhan huulilevyn pulttijako on standardi 305mm, joten halutessasi voit kiinnittää kauhaan haluamasi mallisen huulilevyn. Myös siivet ovat vakiovaruste, mutta niiden pystyliike on erikseen tilattava lisävaruste.

Kokoluokat:

MalliTuotenumeroTyöleveysSiiven pituusTilavuus*PainoKorkeusSyvyysPeruskoneen
painosuositus
Pyydä tarjousTop 1400HSK6034301450 – 2650 mm600 mm0,8 m3450 kg840 mm1420 mmMin. 3,5 t
Pyydä tarjousTop 1700HK6034311700 – 1900 mm600 mm1,5 m3525 kg840 mm1420 mmMin. 5 t
Pyydä tarjousTop 1900HK6034321900 – 3100 / 3900 mm600 / 1000 mm 2,0 m3720 / 750 kg1050 mm1690 mmMin. 6 t
Pyydä tarjousTop 2000HK6034332140 – 4140 mm1000 mm2,5 m3880 kg1050 mm1690 mmMin. 7 t
Pyydä tarjousTop 2500HK6034342420 – 4420 mm1000 mm3,2 m31170 kg1120 mm1800 mmMin. 8 t
Pyydä tarjousTop 2600HK6034352620 – 4620 mm1000 mm4,7 m31200 kg1210 mm1950 mmMin. 9 t
*standardi SAE J296

Katso video Top heittokauhasta:

Teknisiä tietoja:

Ominaisuudet:

  • Liikkuva takaseinä – nopea purku
  • Hydraulisesti kääntyvät siivet

Hydrauliikka:

  • Top Heittosiipikauhan hydrauliikka rakennetaan aina sinun mieltymystesi ja peruskoneen vaatimusten mukaisesti. Se voidaan varustaa yhdellä tai kahdella letkuparilla. Siipien ohjaus on mahdollista toteuttaa niin että siivet kääntyvät auki/kiinni joko samanaikaisesti tai erikseen
  • Top Heittokauha tarvitsee peruskoneesta myös vapaanpaluun (tankkilinja).
  • Lisävarusteena paineakku tankkilinjan tilalle.

Muut tiedot:

  • Koneen perusväri on RAL7024 (Tumman harmaa)
  • Lisävarusteena sivusiipiin on saatavilla pystysuora liike +/- 200mm

Serco Top HSK Heittosiipikauhassa on samat tyhjennys ominaisuudet kuin Serco Top HK Heittokauhassa.

Lisävarusteet

603436
Top Heittosiipikauhan nousevat siivet
SERCOn Top Heittokauhoihin lisävarusteena saatavana siipi nousee pystysuorassa pohjaan nähden +/- 200 mm.
Pyydä tarjous Tekniset tiedot